Ön itt van

Skanska Magyar oldalain

Oldalunkon további híreket és információt találhat a Skanska magyarországi működéséről és projektjeiről.

Ez az oldal szintén elérhető

Bezárás

Etikai Kódex

Arra törekszünk, hogy értékeinkkel összhangban, kiemelkedően etikus módon működjön vállalatunk. Ennek eléréséhez ad iránymutatást a Skanska Magatartási Kódexe és Beszállítói Magatartási Kódexe.

Kiemelkedően etikus magatartás

A Skanska arra törekszik, hogy minden piacán rendkívül etikus módon működjön. Ennek elérését segíti a Magatartási Kódex és a Beszállítói Magatartási Kódex, amely leírja, hogy milyen viselkedést várunk el beszállítói láncunktól és más partnereinktől.

„Büszkék vagyunk etikus üzleti gyakorlatunkra, amelyet létrehoztunk, és az értékeinkre, amelyek szerint élünk” – mondja a Skanska Vezérigazgatója, Johan Karlström.

Értékeinken alapulva

Magatartási Kódexünk a Skanska értékein alapul, melyek nem csak egyszerű szavak – minden nap értékeink szerint igyekszünk élni. Értékeink arra köteleznek, hogy üzletünket felelősségteljes és fenntartható módon vezessük, így ügyfeleink számára megbízható partnerek lehessünk. A Skanska Magatartási Kódexe az egyik legfontosabb dolog értékeink megvalósításához.

Magatartási Kódexünk írja le, hogy hogyan kell viselkednünk munkatársainkkal, ügyfeleinkkel, a közösségekkel, amelyekben működünk, és más felekkel. Praktikus útmutatást ad a Skanska alkalmazottainak arra nézve, hogy hogyan cselekedhetnek értékeinkkel összhangban – különösen az „Etikus és átlátható tevékenység” című rész. A Kódex számos példát ad arra, hogy hogyan alkalmazhatóak ezek az elvek a hétköznapi életben.

2016. szeptember 1-én adtuk ki Magatartási Kódexünket, amelyet Beszállítói Magatartási Kódexünk egészít ki.

A Skanska Magatartási Kódexe az interneten is elérhető – kérjük, látogasson el a következő oldalra: www.skanska.com/codeofconduct

Egyértelmű útmutatás

A Skanska Magatartási Kódexe három részre tagolódik, hogy átlátható útmutatást adjon munkatársainknak: 

  • Elkötelezettségünk a munkahelyünk iránt

A Skanska vagyonának felelősségteljes gondozásáról és a tisztességes, egészséges és biztonságos munkahely létrehozásáról szól, ahol mindannyian fejleszthetjük szakmai tudásunkat és egyéniségünket, és ahol otthon érezhetjük magunkat.

  • Elkötelezettségünk a piacon

Az üzleti kapcsolatok a tiszteleten és a kölcsönös előnyökön alapulnak. Ez az oka annak, hogy folyamatosan ügyfeleink, beszállítóink, partnereink és más érintettek szükségleteinek megértésére törekszünk, feddhetetlen módon viselkedünk, és felelős, tisztességes módon cselekszünk. Ezért igyekszünk a tőlünk telhető legjobb minőségben, határidőben és a megszabott pénzügyi kereteken belül szolgáltassunk, és hogy az elvártnál jobb eredményeket érjünk el.

  • Elkötelezettségünk a társadalom iránt

A társadalom szerves részét képezzük, ezért igyekszünk minimalizálni a környezetre tett hatásunkat, támogatni az igazságos versenyt, valamint javítani azokat a közösségeket, amelyekben élünk és dolgozunk.

Nyílt vállalati kultúra

Magatartási Kódexünk iránymutatást ad alkalmazottainknak, de etikai dilemmákkal így is szembesülnek majd. Átlátható munkahelyi kultúrát szeretnénk létrehozni, ahol az etikáról nyíltan és rendszeresen beszélnek. Ide tartoznak az értékeink ismertetésének percei is a megbeszélések kezdetén.

Ezáltal szeretnénk elérni, hogy alkalmazottaink ne érezzék kényelmetlenül magukat akkor, ha etikai kérdésekkel és dilemmákkal fordulnak feletteseikhez vagy másokhoz. Minden alkalmazottnak azt kell éreznie, hogy nyugodtan jelentheti a Magatartási Kódex megszegésének eseteit.

Aggályok bejelentése

A Skanska minden üzleti egysége rendelkezik egy Etikai Bizottsággal, amely minden bejelentést kivizsgál. A bejelentés egyik módja a Code of Conduct Hotline használata. Ezt az alkalmazottak és külső felek – így ügyfeleink, beszállítóink és alvállalkozóink – is elérhetik.