Ön itt van

Skanska Magyar oldalain

Oldalunkon további híreket és információt találhat a Skanska magyarországi működéséről és projektjeiről.

Ez az oldal szintén elérhető

Bezárás

A Skanskáról röviden

A Skanska a világ egyik vezető ingatlanfejlesztő és kivitelező vállalata.

Tapasztalatainkat és pénzügyi erőforrásainkat párosítva arra törekszünk, hogy célpiacainkon vezető pozícióban legyünk fő tevékenységi területeinken, amelyek az építés, kereskedelmi célú ingatlanfejlesztés, lakóingatlan- és infrastruktúra-fejlesztés.

A környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve azon megoldásokat keressük, amelyek vezető pozíciót biztosítanak számunkra olyan területeken, mint minőség, zöld fejlesztés, biztonságos munkakörülmények és üzleti etika.

A Skanska tagja a Fortune 500 vállalatnak, amely az Egyesült Államok ötszáz legnagyobb árbevételű nyílt részvénytársaságát sorolja fel, illetve részt vesz az UN Global Compact (ENSZ Globális Egyezmény) tevékenységében.

A Skanska egyike a világ tíz legnagyobb kivitelező vállalatának.

Történetünk 1887-ben, a cég alapításával kezdődött és nemzetközi működésünk első lépéseit már 1897-ben megtettük. Napjainkban mintegy 52,000 munkatársunk dolgozik Európa, Latin Amerika és az Egyesült Államok piacain.

A Skanska központja a svédországi Stockholmban található, a vállalat jegyezve van a svéd tőzsdén, az OMX Nordic Exchange Stockholmon.

Key figures 2013
Revenue SEK 136 billion
Operating income SEK 5.1 billion
Income after financial items    SEK 4.9 billion
Earnings per share* SEK 8.43
Return on equity     17.4%
Order bookings**   SEK 120 billion
Order backlog** SEK 140 billion
Employees number 57,105