Ön itt van

Skanska Magyar oldalain

Oldalunkon további híreket és információt találhat a Skanska magyarországi működéséről és projektjeiről.

Ez az oldal szintén elérhető

Bezárás

Sajtóközlemény
2010.12.16. 0:00 CET

LEED Platinum előtanúsított a Skanska Green House irodaháza

A legmagasabb szintű, LEED Platinum előtanúsítást szerzett a Skanska legújabb irodaház projektje, a Green House. Az épületek környezettudatosságának minősítésével foglalkozó U.S. Green Building Council (USGBC) tanúsító rendszerében a XIII. kerületben lévő fejlesztés a maximális 106 pontból 92-t ért el. Ezzel az első olyan projektté vált Magyarországon, amely Platinum előminősítéssel büszkélkedhet.

A LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) egy önkéntes, független minősítő rendszer, amely fenntarthatósági szempontokat vesz figyelembe az épületek értékelése során. A U.S. Green Building Council (Amerikai Környezettudatos Építés Egyesülete) által kiadott minősítés vizsgálja az épület belső környezetének minőségét, a környezeti szempontból előnyös elhelyezkedését, vízfelhasználásának hatékonyságát, a beépített innovatív technológiát- és anyagokat, illetve az energiahatékonyságát és káros anyag kibocsátását is. A fenntarthatóság elsődleges szempont a Green House teljes életciklusa során: a tervezéstől, a kivitelezésen át egészen az üzemeltetésig. A most megkapott LEED Platinum előtanúsítás a fejlesztő Skanska erőfeszítéseinek hiteles visszaigazolása. A projekt maximális pontot ért el az energiahatékonyság, környezeti szempontból előnyös elhelyezkedés és a vízfelhasználás hatékonysága kategóriákban.

„A célunk, hogy megalkossuk a magyar irodapiacon mérföldkőnek számító „zöld irodaházat”. A minimális környezeti hatások, a csökkentett energiafogyasztás és szén-dioxid-kibocsátás csak néhány a Green House jellemzői közül” – emelte ki Andreas Lindelöf, a Skanska Property Hungary ügyvezető igazgatója. – „Jövendő bérlőink nemcsak egy fenntartható irodát tudhatnak majd magukénak, hanem alacsonyabb üzemeltetési költségeket és egészségesebb munkakörülményeket is.”

A Green House Budapest központjában, a XIII. kerületi Lehel tér közelében, a Váci úti irodafolyosó mentén épül fel. A Kassák Lajos – Lőportár utca sarkára tervezett irodaház tömegközlekedéssel is kiválóan megközelíthető, közvetlen szomszédságában pedig egy kellemes park található. Ideális irodai helyszín lesz mindazok számára, akik részesei szeretnének lenni a nyüzsgő városközpontnak, de fontos számukra a környezettudatos épület. A Green House 18.500 m² bérelhető irodaterületet kínál 7 emeleten, egy hangulatos belső kerttel és tetőterasszal a felső emeleteken. Budapest eddigi legzöldebb irodaházát 2012 második felében vehetik birtokba a bérlők.

Kapcsolat