Ön itt van

Skanska Magyar oldalain

Oldalunkon további híreket és információt találhat a Skanska magyarországi működéséről és projektjeiről.

Ez az oldal szintén elérhető

Bezárás

Sajtóközlemény
2017.02.15. 13:15 CET

A Skanska az Erste Alapkezelő Zrt-nek adta el legújabb fejlesztését, a Nordic Light irodaházat

A december mozgalmas időszak a Nordic Light életében, mivel ebben a hónapban került sor a Váci úti irodafolyosó legújabb komplexumának hivatalos átadására, valamint a Skanska által fejlesztett projekt új tulajdonosra is talált. A számos nemzetközi bérlőnek otthont adó, kimagasló műszaki tartalommal rendelkező épület az Erste Alapkezelő ingatlan alapjainak tulajdonába került tegnap.

A Nordic Light a svéd alapítású Skanska hetedik irodaháza Magyarországon. Az épület a főváros igazi különlegessége a LED világítású homlokzatának köszönhetően, amely az északi fény jelenségét hozza el a Váci útra. Mindemellett az épület nem csak külső megjelenésben, de a belső megoldásait tekintve is kiemelkedő: az irodakomplexum építésénél használt technológiák mind alátámasztják azt az energia-hatékony, környezetbarát és egészséges munkakörnyezet iránti elköteleződést, amiről a svéd cég híres.

„A Skanska kizárólag zöld minősítéssel ellátott irodaházakat épít, így az épületek fejlesztésekor nagy hangsúlyt helyezünk a fenntartható innovatív megoldásokra. Folyamatosan szem előtt tartjuk, hogy egy olyan környezetet teremtsünk, amely támogatja a bérlők üzleti céljait, miközben egészséges, élhető, inspiráló és kényelmes munkakörnyezet teremt a munkavállalóik számára” – mondja Marcin Łapiński, a Skanska Property magyarországi és romániai ügyvezető igazgatója. – “Örömmel jelenthetjük ki, hogy ez a megközelítés népszerű a magyar piacon: az irodakomplexum már ki van adva 86%-ban, valamint a hivatalos megnyitó után két héttel az épület új tulajdonosával is aláírtuk a szerződést.”

Az irodaház két fázisban épült meg, összesen 26 000 m2 bérelhető területtel. Az első épület 6 szinten, 6 600 m2-en terül el, és 2016 májusától lehetett használatba venni. A második fázis 7 szintet foglal magába, és 19 600 m2-nyi bérelhető irodaterületével 2016 szeptemberétől vált nyitottá a bérlők számára. Mindkét fázis 3 szintes mélygarázzsal rendelkezik.

A megegyezés tegnap lett végleges az Erste Alapkezelő Zrt.-vel, amely több mint ezermilliárd forintnyi vagyont kezel; 920 milliárd befektetési alapokban,  közel 400 milliárd pedig a nyílt végű ingatlan alapokban található. Az elmúlt években a Nordic Light már a harmadik új fejlesztésű irodaház a Váci út legnépszerűbb szakaszán, amit a legnagyobb hazai ingatlanalap vásárolt meg.

 „Az Erste Ingatlan Alap és Erste Euró Ingatlan Alap portfóliójába most egy vadonatúj, hatékonyan működtethető, Váci úton található A-kategóriás irodaház került” ‒ nyilatkozta Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke. – „A Nordic Light megvétele jól illeszkedik stratégiánkba, amely szerint megbízható fejlesztőktől olyan ingatlanokat vásárolunk, amelyek hosszútávon szolgálják befektetőink érdekeit és fenntarthatóságuk is kiváló.”

A tranzakciót tanácsadói részről a Skanska esetében a Colliers, az Erste Alapkezelőnél pedig a CBRE támogatta.

„A Colliers International számára nagy öröm, hogy egy ilyen fontos tranzakcióban képviselhettük ügyfelünket - a Skanska Magyarországot -, mint a Nordic Light értékesítése. Ez az ügylet egy nagyszerű példája azon befektetési tranzakcióknak, melyet a kockázatkerülő intézményi befektetők elsősorban keresnek biztonságos és hosszútávú befektetések céljára” – emelte ki Vécsey Bence MRICS, a Colliers Befektetési Üzletágának igazgatója.

„A Nordic Light Budapest egyik kimagasló minőségű új irodaépülete, ami az átlagosnál hosszabb bérleti szerződéseivel és a szerződések mögött álló megbízhatóan erős bérlőivel kiváló befektetésnek bizonyul a hosszútávon kiszámítható és stabil hozamra törekvő alap számára.” ‒ tette hozzá Kibédi Varga Lóránt, a CBRE ingatlan-tanácsadó magyarországi ügyvezető igazgatója, aki a Nordic Light ügylet kapcsán támogatta az Erste Alapkezelőt.