Ön itt van

Skanska Magyar oldalain

Oldalunkon további híreket és információt találhat a Skanska magyarországi működéséről és projektjeiről.

Ez az oldal szintén elérhető

Bezárás

Sajtóközlemény
2017.02.15. 13:18 CET

A Nordic Light lett az év legzöldebb irodaháza

Ismét megrendezték az Év irodája Díjátadó Gálát, amit a hazai irodapiac egyik legfontosabb eseményeként tartanak számon. A Várkert Bazárban tartott gálán a Skanska legutóbbi magyarországi fejlesztése, a Nordic Light irodaház nyerte el az Év Legzöldebb Projektje díjat.

A Nordic Light a Váci utcai irodafolyosó legújabb fejlesztéseként 2016 decemberében nyitotta meg kapuit. A komplexum különlegessége a homlokzat északi fényt idéző LED világítása, valamint zöld és innovatív megoldásai, amiknek köszönhetően az épület a főváros egyik legkorszerűbb irodaházának számít.

“Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a mi épületünk kaphatta meg Az Év Legzöldebb Projektje címet” – mondta Marcin Łapiński, a Skanska Ingatlan magyarországi és romániai ügyvezető igazgatója. – „Célunk, hogy fejlesztéseink során energiahatékony, környezetbarát és innovatív munkakörnyezetet hozzunk létre. A fenntartható megoldásokra szakosodott szakértői csapatunk kiemelt feladata, hogy a legfrissebb kutatási eredményeket felhasználva a lehető legkorszerűbb, a jövő elvárásainak is megfelelő zöld megoldásokat építsék be a fejlesztéseinkbe.”

A jelenlegi díj a Nordic Light harmadik szakmai elismerése. Az irodakomplexum a City Hungary Program alapította „Holnap Városáért Védjegy” mellett elnyerte a CIJ (Construction and Investment Journal) Awards „Az év leginnovatívabb zöldépület fejlesztése" címet is. Az „A” kategóriás irodaépület megépülésével a komplexumot körülvevő külső tér is megújult: a Váci utat a Visegrádi utcával összekötő nyilvános passzázs kellemes környezetet teremt a bérlők és a külső vendégek számára egyaránt.