Ön itt van

Skanska Magyar oldalain

Oldalunkon további híreket és információt találhat a Skanska magyarországi működéséről és projektjeiről.

Ez az oldal szintén elérhető

Bezárás

Sajtóközlemény
2012.01.25. 0:00 CET

A Green House köszönti első bérlőjét, az ABB-t

A világ egyik vezető mérnöki vállalata, az ABB költözik elsőként hazánk legzöldebb, épülő irodaházába, a Green House-ba.

Tanja Vainio

Az ABB budapesti irodája 2000 négyzetméternyi irodaterületet és 28 parkolóhelyet bérel december közepétől a Skanska fenntartható irodaházában.

A fejlesztő és a bérlő cég egyaránt elkötelezett a fenntartható fejlődés és az energiahatékonyság iránt. A LEED Platinum előtanúsított irodaház elméletet gyakorlatba átültető megoldásai magasabb hatékonysági mutatókat és a környezeti hatások minimalizálását eredményezik.

Tanja Vainio, az ABB Magyarország vezérigazgatója, irodaválasztásuk kapcsán hangsúlyozta: „A Green House olyan energiahatékony, intelligens épület, amely valódi mérföldkő mind Magyarországon, mind Közép-Európában. Az ABB mindennapi gyakorlatának szerves része a fenntarthatóság, így a Green House magától értetődő választás volt számunka. Cégünk olyan termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek, amelyekkel elektromos energiafogyasztásukat optimalizálhatják, és termelési hatékonyságukat növelhetik, miközben csökkentik a környezetre gyakorolt hatást. Örömmel tölt el, hogy mi vagyunk az elsők, akik mind bérlőként, mind technológiai partnerként csatlakozhatnak a Skanska fenntartható projektjéhez. A Green House-ba olyan energiahatékony megoldások kerülnek beépítésre, mint az intelligens épületmenedzsment rendszer, amely alacsonyabb energiafelhasználást eredményez.

Grzegorz Strutynski, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója örömmel üdvözölte az ABB-t, és rámutatott: „ez a szerződés és jövőbeli szomszédság az ABB-vel a két cég közötti tradicionálisan szoros kapcsolatot koronázza meg”.

Az ABB az épület átadása után közvetlenül, 2012 decemberében költözik majd be a Green House-ba.

Kapcsolat