Ön itt van

Skanska Magyar oldalain

Oldalunkon további híreket és információt találhat a Skanska magyarországi működéséről és projektjeiről.

Ez az oldal szintén elérhető

Bezárás

Sajtóközlemény
2010.11.03. 0:00 CET

Budapest legzöldebb irodaépületét építi meg a Skanska

32,5 millió eurós beruházásból jön létre a Green House

18.500 négyzetméter bérelhető területet foglal magában a Skanska legújabb fejlesztése, a Green House irodaház, amely környezetvédelmi szempontok figyelembevételével készül el 2012 második felére. Az ingatlan-beruházás értéke 32,5 millió euró.

A Green House a legmagasabb szintű nemzetközi környezetvédelmi értékelő rendszer, a LEED Platinum tanúsítványának elvárásaihoz igazodik majd. Így a Skanska lehet az első vállalat Magyarországon, amelynek sikerül egy LEED Platinum minősítéssel rendelkező irodaházat fejlesztenie.

„A Green House esetében az a célunk, hogy megteremtsünk egy zöld iroda alternatívát, hatékony megoldásokat és egészséges munkakörnyezetet kínálva, minőséget és értéket szolgáltatva a bérlőknek. A modern és környezetbarát irodák iránt egyre nagyobb a kereslet a beruházók körében” – mondta Andreas Lindelöf, a Skanska Magyarország ügyvezető igazgatója.

A hétemeletes épületben egy kertté varázsolt tetőterasz és egy háromszintes mélygarázs is helyet kap. Az ingatlan a XIII. kerületben helyezkedik el, Budapest központjában, a zöld területekhez, kommunikációs szolgáltatásokhoz, közlekedési csomópontokhoz közel. Az építési munkálatok a jogerős építési engedély kézhezvételét követően kezdődnek meg; a Green House várhatóan 2012 második félévében készül el. Mivel a Skanska Magyarországon nem kivitelezőként, hanem ingatlan-fejlesztőként van jelen, az építkezéshez egy külső alvállalkozót von be a cég. A Skanska legutóbbi fejlesztése a 2010-re teljesen elkészült Népliget Center, amelynek egyik bérlője az Ericsson.

A Skanska Európai Kereskedelmi Fejlesztési Részlege irodai, logisztikai és kereskedelmi épületek ingatlan projektjeinek kezdeményezésével és fejlesztésével foglalkozik. A vállalat működési köre Magyarország, Csehország és Lengyelország nagyvárosi területeire terjed ki, a tevékenységeket három helyi egység irányítja: Skanska Magyarország, Skanska Csehország és Skanska Lengyelország.

A Skanska cégcsoportról: A Skanska a világ egyik vezető projekt-fejlesztő és építkezési csoportja. Jelentős tapasztalattal rendelkezik az építészet, kereskedelmi és lakóépületek, irodaházak és középületek projektjeinek fejlesztésében. A csoport egységes környezetvédelmi alapelvéhez igazodva a Skanska célja, hogy a vásárlók első számú választottjai legyenek a zöld ingatlanpiaci megoldások terén. A csoport jelenleg 49.000 munkavállalót tud magáénak Európa, az Egyesült Államok és Latin-Amerika válogatott helyi piacain. A Skanska értékesítése 2009-ben elérte a 137 milliárd svéd koronát.

Kapcsolat