Ön itt van

Skanska Magyar oldalain

Oldalunkon további híreket és információt találhat a Skanska magyarországi működéséről és projektjeiről.

Ez az oldal szintén elérhető

Bezárás

Sajtóközlemény
2016.03.08. 10:51 CET

A Nordic Light elnyerte a Holnap Városáért Védjegyet

A Nordic Light irodaház budapesti építkezése jelenleg is folyik és sok minden vár még befejezésre a 2016. szeptemberi átadása előtt, azonban az épület máris elnyerte első díját.

won

A Holnap Városáért védjegyet a City Hungary Program alapította és fő célkitűzései a következők: támogatni a szektorokon átívelő együttműködések kiépítését mind Magyarországon mind nemzetközi szinten. Továbbá hozzájárulni a városok jobb és fenntarthatóbb életminőségének eléréséhez a tapasztalatok, információ és eszközök megosztásával. Javítani az állami és magánszektor közötti kapcsolatokat a közös célkitűzések elérése érdekében, felismerni és bemutatni azokat az innovatív projekteket, amelyek igazolják a fenntarthatóság és környezeti tudatosság pozitív hatását a helyi közösségekre és a környezetre, valamint azokat, amelyek az egyének és helyi közösségek mindennapi életét élhetőbbé teszik. Végül pedig lehetővé tenni nagyobb városok részére, hogy modellként szolgáljanak más városok és települések számára.   

A díjátadási ünnepségre februárban került sor és öt kategóriában hirdettek nyertest, A Fenntartható Városért; A Zöld Városért (önkormányzatok és cégek között megosztva); a Művészet, a Kultúra, az Örökség Megőrzéséért (önkormányzatok és cégek között megosztva). Bár különböző területekről kerültek ki a nyertesek, egy dolog közös volt bennük, hogy mindenki a jobb életminőség elérésére törekszik.

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. hetedik irodaépülete a Nordic Light, a Zöld Városért kategóriában nyert; a díjat a Skanska csapat büszke képviselői Linczmayer Zoltán (országos vezető) és Schmidt András (fenntarthatósági vezető) vették át. “Ez nem csak egy díj, hanem jogosultság is a Skanska számára, hogy ezt a védjegyet használja, elkötelezettségének és tevékenységének megtisztelő elismeréseként. A Skanska az egyetlen ingatlanfejlesztő cég, aki elnyerte ezt a díjat annak bizonyítékaként, hogy piacvezetők vagyunk a fenntarthatóság területén és jó úton haladunk egy jobb társadalom építése felé.” - tette hozzá beszédéhez Linczmayer Zoltán.