Ön itt van

Skanska Magyar oldalain

Oldalunkon további híreket és információt találhat a Skanska magyarországi működéséről és projektjeiről.

Ez az oldal szintén elérhető

Bezárás

Sajtóközlemény
2012.10.11. 10:00 CET

Sikeresen debütált a Skanska az EXPO REAL-on

A Skanska Commercial Development (a Skanska kereskedelmi fejlesztéssel foglalkozó ága) az idén először mutatkozott be az ingatlan szakma éves nemzetközi seregszemléjén. Az október 8-10 között megrendezésre kerülő müncheni EXPO REAL-on a cégcsoport teljes globális zöldépület-portfólióját bemutatta.

A Skanska stand az EXPO REAL-on

Az érdeklődők Közép-Kelet-Európa mellett a Skandináv régió és az Egyesült Államok összesen 21 városának 37 fejlesztés alatt álló, vagy tervezett projektjével ismerkedhettek meg.

Nicklas Lindberg (Business Unit President, Skanska Commercial Development Europe) a Skanska ezévi szereplését így méltatta: „Globális zöldiroda-portfóliónkat bemutató színes, interaktív standunk sok érdeklődőt vonzott. Új üzleti lehetőségeket teremtett, jó helyszíne volt a kapcsolatépítésnek, mindamellett olyan barátságos munkakörnyezetet mutatott be, amelyet saját fejlesztésű irodaházainkban is próbálunk bérlőink számára kialakítani. A céget képviselő nemzetközi csapat nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy az ügyfelek és potenciális befektetők igényeit meghallgassa.

Terveink között szerepel, hogy az elkövetkező években is jelen leszünk az EXPO REAL-on.”

A Skanska standról a látogatóknak azonnal a fenntartható fejlődés szellemisége juthatott eszébe, ahogyan a zöld gyepszőnyegre léptek, és a zöld várost bemutató háttérre pillantottak. Ez a benyomás tökéletesen összhangban van azzal a ténnyel, hogy a Skanska világszerte kizárólag minimum LEED Gold előtanúsított kereskedelmi célú ingatlanokat fejleszt. A Budapesten épülő zöld irodaprojekt, a Green House, LEED Platinum előtanúsítással rendelkezik, míg a tervek szerint az év végéig elinduló fejlesztés, a Nordic Light, LEED Gold szinten előkvalifikálta magát.

Október 9-én a Skanska együtt ünnepelte fennállásának 125 éves évfordulóját a résztvevõkkel. Üdvözlő beszédében Nicklas Lindberg (Business Unit President, Commercial Development Europe) és Mats Johansson (Business Unit President, Commercial Development Nordic) a példaértékű múltat méltatta, és reménnyel tekintett a sikeres jövő elé.

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezetője, Grzegorz Strutyñski, így értékelte a magyar részvételt: „A 2012-es EXPO sok újat hozott mind az üzletfejlesztés, mind a kapcsolatteremtés terén. A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. – a cég kereskedelmi ágának többi 7 országával együtt – először mutathatta be zöld irodaházait.

A Budapest standon való megjelenésünk – amelyre szintén első alkalommal kerül sor – azt erősíti meg, hogy Budapest városával közösen haladunk a fenntartható fejlődés és zöld városfejlesztés útján.”