Ön itt van

Skanska Magyar oldalain

Oldalunkon további híreket és információt találhat a Skanska magyarországi működéséről és projektjeiről.

Ez az oldal szintén elérhető

Bezárás

Sajtóközlemény
2006.06.01. 0:00 CET

Ünnepélyes alapkőletétel

Népliget Center - újabb épülettel bővül a Skanska-portfólió

A Skanska Property Hungary Kft alig 16 hónappal a legutóbbi alapkőletételi ceremónia után, Budapest legújabb, a városképet is meghatározó irodaépületét mutatta be a piacnak és a sajtónak. A "Népliget Center" ünnepélyes alapkőletételére a kilencedik kerületben, a tervezett fejlesztés helyszínén került sor.

A Skanska Property Hungary Kft. több éve vezető ingatlanfejlesztő a budapesti piacon.

Az alapkőletételi ünnepség Stuart Graham úr, a Skanska AB elnök-vezérigazgatójának és Ikvai-Szabó Imre úr, Budapest város főpolgármester-helyettesének beszédével kezdődött. A díszvendégek között üdvözölhettük Gegesy Ferenc urat, a IX. Kerület polgármesterét, továbbá Bengt Lundborg úr őexcellenciáját, Svédország nagykövetét is, akik, akárcsak Graham úr és Ikvai-Szabó úr, elismerőleg szóltak a projektről, üdvözölték a hamarosan felépülő irodaház serkentő hatását a környezet fejlődésére, és így a Magyarország és Svédország közötti üzleti kapcsolatok további erősödését.

A Skanska Property Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Jan Johnsson úr hivatalosan is bejelentette a Népliget Center építkezésének megkezdését.

"Célunk, hogy egy lépéssel mindig a piaci igények előtt járjunk, így szeretnénk, ha a mi irodaházunk lenne a repülőtéri-folyosó egyik alapító tagja" - mondta Johnsson úr. "Biztos vagyok benne, hogy tapasztalataink, erőfeszítéseink és szaktudásunk hozzásegít bennünket ahhoz, hogy ezt az épületet is részben vagy teljesen bérbeadjuk még annak végső átadása, 2007 utolsó negyedéve előtt" - tette hozzá.

A Népliget Center 26.000 négyzetméternyi bruttó irodaterületet kínál közel 450 parkolóhellyel, két mélygarázs szinttel. A Népliget szomszédságában lévő, kiemelt jelentőségű közlekedési csomópontban épülő ház a hatékony, modern, "A" kategóriájú irodaépületet kereső bérlőknek készül.

"A Népliget Centert azok a cégek részesítik majd előnyben, akik számára fontos a minőség, a költséghatékonyság, az épület műszaki megbízhatósága, kivitelezése és az alkalmazottak komfortérzete. A reptéri folyosón található helyszín kitűnő; a parkolási lehetőségek és a jól elérhető tömegközlekedés mind elősegítik a Népliget Centerben dolgozóknak a családi élet és a karrier könnyebb összeegyeztetését." - mondta Johnsson úr.

Tények - röviden:

A Skanska a világ egyik vezető építtető és fejlesző cége. (Nettó) 13 milliárd EUR forgalom 2005-ben 54,000 alkalmazott A Skanska 11 hazai piacon (mint pl. Magyarország) és 65 országban van jelen.

A Népliget Center a Skanska ötödik irodaház-fejlesztése Budapesten. A svéd fejlesztő eddigi irodaházai a piac legsikeresebb projektjeinek számítanak, mind az épületek minősége, mind a bérlők tekintetében. Innovatív hozzáállásának köszönhetően, a budapesti ingatlanpiac legmagasabb kihasználtsági mutatóit produkálva a Skanska az irodaházak vezető nemzetközi befektetői csoportok felé történt eladásában is kiemelkedő sikereket ért el, a fejlesztési ciklust kiteljesítve.

Mindmáig Magyarországon mintegy 100,000 négyzetméternyi irodai területet fejlesztett a Skanska. Első irodaházuk, az East-West Business Center 1991-ben készült el és az Allied Irish Bank's Polonia Property Fund vette meg 2004-ben. A második fejlesztés, a West End Business Center 2001-ben került átadásara, és a francia CDC vásárolta meg 2003-ban. Legnagyobb sikerük a legutóbbi projektjük, a Science Park, az átadáskor azonnal elkelt, egy német alap, a Sachsen Fonds lett az új tulajdonos. Tavalyi projektjük, a Light Corner már az építkezés befejezése előtt elkelt. Az új tulajodonos a CIB csoport a Grupo Banca Intesa magyarországi leányvállalata lett.

Budapest, 2006. június 1.